Επιμένει ο Π. Κουρουμπλής: Και να γυρνούσε πίσω ο χρόνος, στο ίδρυμα θα πήγαινα

Επιμένει ο Π. Κουρουμπλής: Και να γυρνούσε πίσω ο χρόνος, στο ίδρυμα θα πήγαινα

Τη στιγμή που οι αντιδράσεις για τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο δεν λένε να κοπάσουν, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει πως και να γυρνούσε πίσω ο χρόνος, ο ίδιος θα πήγαινε και πάλι στο ίδρυμα, αν και παραδέχεται πως «γίνονται και λάθη».

Ο Π. Κουρουμπλής έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμβρόσιο με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να του ασκούν κριτική. Μάλιστα επικρίθηκε ακόμη και από το στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκε επικοινώνησε μαζί του ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης ζητώντας του αφ ενός εξηγήσεις αφ ετέρου να διορθώσει τα πράγματα.

Στο πλαίσιο αυτό διακινήθηκαν μέχρι και σενάρια περί αποπομπής του κάτι που φυσικά θεωρείται ανέφικτο λόγω της οριακής κατάστασης που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και των προθύμων βουλευτών που τη στηρίζουν.

Ο ίδιος ενεφανίσθη να αφαιρεί τις σχετικές φωτογραφίες που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο και να δηλώνει πως ήταν μια  ατυχής στιγμή.

Εν τούτοις, μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV  σημείωσε ότι επρόκειτο για μια «εθιμοτυπική επίσκεψη σε ένα ίδρυμα» όπως έκανε και άλλες τέτοιες επισκέψεις κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη.

Φρόντισε μάλιστα να τονίσει το συναισθηματικό του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να είναι σε ίδρυμα εξαιτίας κοινωνικών συνθηκών, αναφερόμενος και στα δικά του εφηβικά χρόνια κατά τα οποία πέρασε από 3 διαφορετικά ιδρύματα.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς ως έμπειρος πολιτικός δεν «υπολόγισε» τις αντιδράσεις που θα είχε μια τέτοια συνάντηση απάντησε πως είναι καλοπροαίρετος στη ζωή του ενώ παραδέχτηκε πως «γίνονται και λάθη». Τέλος όταν ρωτήθηκε εάν θα έκανε την επίσκεψη σε περίπτωση που ο χρόνος γυρνούσε πίσω, είπε «εγώ στο ίδρυμα θα πήγαινα».

Δείτε το απόσπασμα (Από το 1:02 έως 3:10).

Δ. Τζανακόπουλος: «Ατυχής» η συνάντηση Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «τυχαία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως για το περιστατικό ο πρώην υπουργός έχει δώσει τις εξηγήσεις του.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Νομίζω ότι ήταν ατυχές. Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του».