Επιμένει ο Δ. Τζανακόπουλος για Novartis: «Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»

Επιμένει ο Δ. Τζανακόπουλος για Novartis: «Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»

Την ώρα που η υπόθεση της Novartis εξελίσσεται σε φιάσκο, η κυβέρνηση επιχειρεί δια των επιθέσεων και των νέων καταγγελιών, να εμφανιστεί ως δικαιωμένη επαναφέροντας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τη ρητορική περί αριστοκρατίας, ελίτ και εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν ενεπλάκη στη διαδικασία που αφορά την υπόθεση Novartis, ενώ παράλληλα «πέταξε το μπαλάκι» στους δικαστικούς λειτουργούς για όλους τους χειρισμούς που έγιναν και επανάλαβε τη χτεσινή ανακοίνωση του Μαξίμου περιγράφοντας τις αντιδράσεις ως «απτή απόδειξη ενοχής», ενώ επιχείρησε τη διαστρέβλωση της αρνητικής για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέλιξης στην προσπάθεια να στηθούν σκευωρίες.

Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος περί του μεγέθους του σκανδάλου Novartis, ο Δ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Βεβαίως η Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεων του ελληνικού κράτους». Εκτίμησε δε, ότι το κόστος της υπόθεσης αυτής για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να άγγιξε τα 23 δισ. ευρώ.

Με επιχειρήματα τύπου «όλος ο λαός γνωρίζει», χαρακτήρισε «βάναυση προσβολή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» τις αναφορές σε σκευωρία, ενώ προέβλεψε ότι οι αναφορές αυτές θα είναι περισσότερες το επόμενο διάστημα.

«Το κρίσιμο σήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καλύπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Αν. Ξεπαπαδέα

«Δεν πρόκειται να βρείτε τίποτε μεμπτό σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία δίνει δείγμα γραφής σεβασμού του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος, και μάχης κατά της διαφθοράς», σημείωσε με έμφαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη δήθεν, όπως είπε, υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου και τη δήθεν, όπως σημείωσε, εμπλοκή της γ.γ. κατά της Διαφθοράς Αν. Ξεπαπαδέα, για την οποία ειδικότερα, παρατήρησε ότι κάτι καλό θα κάνει και δέχεται τέτοιες υποθέσεις. Προέβλεψε όμως ότι θα βρίσκεται για καιρό στη θέση αυτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διάβασε εξάλλου απόφαση που πιστοποιεί ότι η κ. Ξεπαπαδέα δεν συμμετέχει σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας, όπως την εμφάνισε σήμερα μερίδα των ΜΜΕ, πράγμα που του επέτρεψε να κάνει λόγο για σκοπίμως διαστρεβλωμένη είδηση, αλλά και για «πληρωμένα λαγωνικά».