Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας για εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας για εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Εθνικές εκλογές, όπως έχω πει πολλές φορές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» επαναλαμβάνει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Θα διασφαλίσουμε μια πορεία για τους πολλούς, που έχει αρχίσει; Ή θα επιστρέψουμε στα παλιά, καλά και συμφέροντα, για όσους μας οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια και στην κοινωνική τραγωδία;» είναι το ερώτημα που θέτει ακόμη ο πρωθυπουργός ία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

«Οι πολίτες καλούνται να διακηρύξουν με την ψήφο τους ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν» επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μαρινάκης, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ο κόσμος τι επιδιώκει και γιατί. Θα έλεγα μάλιστα ότι ως πραγματικός αρχηγός της ΝΔ δικαιούται από τον νόμο και διακαναλική πριν από τις εκλογές» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, καθώς ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου χθες, Παρασκευή, μετά τη συνέντευξη του επιχειρηματία στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όσο για την «παρέμβαση» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εκτίμησε ότι οι παροχές της κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο την δέσμευση για πλεόνασμα 3,5%, ο κ. Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μία ακόμα αχαρακτήριστη παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη».