Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα

Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα

Το αφήγημα απαλλαγής της χώρας από τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές, επανέλαβε στην ομιλία του από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υποστήριξε ξανά ότι «η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον κόσμο να στείλει «μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα».

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός  λέγοντας ότι «εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Εν συνεχεία επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι «κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014».

Για τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι «η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενοκτονία των Ποντίων σημείωσε: «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη».