Στη Βουλή η επιστολή Έτινγκερ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Στη Βουλή η επιστολή Έτινγκερ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Στη Βουλή έφτασε η επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου Έτινγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση για το νέο διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών αδειών. Τη σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ρωτώντας: α) Ενόψει των ανωτέρω θα προωθήσετε αλλαγές στη νομοθεσία περί ΜΜΕ; και β) Σε καταφατική περίπτωση, ποια θα είναι η κατεύθυνση των αλλαγών αυτών;

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι ο «νόμος σας έχει σοβαρά προβλήματα αντίθεσής του με το Ενωσιακό Δίκαιο τόσο ως προς τη χωρητικότητα του φάσματος, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη Digea».

Αναλυτικά, η ερώτηση του Α. Λοβέρδου

Διαβάζουμε την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα που αφορούν τον πρόσφατο νόμο σας για την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Το πρώτο μας συμπέρασμα είναι, πως ήταν αναληθή τα όσα διακινούντο από το υπουργείο σας για δήθεν δικαίωσή σας από την Επιτροπή. Το δεύτερο συμπέρασμά μας όμως είναι, πως ο νόμος σας έχει σοβαρά προβλήματα αντίθεσής του με το Ενωσιακό Δίκαιο τόσο ως προς τη χωρητικότητα του φάσματος, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη Digea.

Ερωτάσθε λοιπόν:

α. Ενόψει των ανωτέρω θα προωθήσετε αλλαγές στη νομοθεσία περί ΜΜΕ;
β. Σε καταφατική περίπτωση, ποια θα είναι η κατεύθυνση των αλλαγών αυτών;

Κυβερνητικές πηγές: Εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά αντιπολίτευση και καναλάρχες

«Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι καναλάρχες βρίσκονται για μια ακόμη φορά εκτεθειμένοι γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με τις οποίες η επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.