Επιχειρούν το σπάσιμο δήμων ενόψει εκλογών

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 22:34
-A +A
Επιχειρούν το σπάσιμο δήμων ενόψει εκλογών

Δημιουργία νέων δήμων προβλέπει τροπολογία προς κατάθεση που έχει συντάξει το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ειδικότερα, η τροπολογία 20 σελίδων την οποία αποκάλυψε το airetos.gr και ο οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμα, περιλαμβάνει πέντε άρθρα τα οποία προβλέπουν όλες τις παραμέτρους πρακτικής υλοποίησης των διασπάσεων.

Οι δήμοι που σπάνε:

Σύμφωνα την τροπολογία οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται και διασπώνται ως εξής:

Κέρκυρα

1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.

2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Κεφαλλονιά

4. Δήμος Αργοστολίου

5. Δήμος Ληξουρίου

6. Δήμος Σάμης

Κοζάνη

7. Δήμος Σερβίων

8. Δήμος Βελβεντού

Λέσβος

9. Δήμος Μυτιλήνης

10. Δήμος Δυτικής Λέσβου

Σημειώνεται ότι το ίδιο άρθρο της τροπολογίας περιλαμβάνει τις εκλογικές ρυθμίσεις για το πως θα διαμορφωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και πως θα εφαρμοστούν τα κωλύματα των υποψηφίων.

Το 2ο άρθρο αφορά το προσωπικό των νέων Δήμων. 

Το 3ο ρυθμίζει τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα, όπως ΝΠΔΔ, ΔΕΥΑ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σχολικές Επιτροπές, αλλά και ειδικά μνημονευόμενα νομικά πρόσωπα. 

Το 4ο άρθρο αποτυπώνει τις περιουσιακές σχέσεις των νέων Δήμων, καθώς και τα οικονομικά ζητήματα. Εξουσιοδοτική διάταξη προβλέπει τη συγκρότηση με Υπουργική Απόφαση σε κάθε Δήμο μιας “Επιτροπής κατανομής περιουσίας καταργούμενου Δήμου”.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 16/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα