«Επιβιώσαμε όχι λόγω επιδομάτων αλλά γιατί δημιουργήσαμε πλούτο»

«Επιβιώσαμε όχι λόγω επιδομάτων αλλά γιατί δημιουργήσαμε πλούτο»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στις… ανακρίβειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε πως ο υφυπουργός τόνισε χθες στην ομιλία πως οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη τα επιδόματα για να επιβιώσουν και του επιτέθηκε λέγοντας ότι η «ΝΔ είναι αλλεργική στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης παίρνοντας τον λόγο ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του ήταν διαφορετική. Επανέλαβε την χθεσινή του φράση στην οποία είχε τονίσει ότι τα επιδόματα είναι σημαντικά αλλά όχι ικανά για να αλλάξουν τη χώρα, ενώ είχε υπενθυμίσει ότι ως έθνος δημιουργήσαμε πλούτο με σκληρή δουλειά και όχι με επιδόματα. Για την ακρίβεια η φράση Σκυλακάκη είχε ως εξής:

«Εμείς οι Έλληνες, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, δεν έχουμε επιβιώσει ως έθνος επειδή μας έδινε κάποιος επιδόματα. Έχουμε επιβιώσει ως έθνος γιατί κάθε φορά, μετά από τις καταστροφές και τις κρίσεις, σηκωνόμαστε στα πόδια μας, με τη δουλειά μας και την προσπάθειά μας! Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Αυτή τη δυνατότητα δίνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σκληρή δουλειά, με ειλικρίνεια, να ανοίξει μία καινούργια εποχή για όλους.
Μάλιστα σε άλλο σημείο επανήλθε τονίζοντας: «Ξαναλέω, η Ελλάδα επιβίωσε ως έθνος γιατί δημιουργούσε πλούτο. Τα επιδόματα δεν δημιουργούν πλούτο. Είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να αλλάξει μία χώρα πορεία».
Να σημειωθεί ότι ο Αλ. Χαρίτσης σήμερα στη Βουλή ισχυρίστηκε πως:

«Σήμερα βλέπουμε τον Μητσοτάκη να μην τολμά να ακυρώσει την πολιτική αυτή αλλά να κάνει κάτι χειρότερο. Να την υποσκάπτει να την αδυνατίζει να την ευτελίζει. Δεν είναι μόνο ότι μέρισμα μειώνεται και αντίστοιχα οι δικαιούχοι, είναι ότι αυτή η επιλογή συμβαδίζει με μια ευρύτερη στην πολιτική της κοινωνικής αλληλεγγύης όπως αποτυπώνεται στη μέσω του προϋπολογισμού των επιδομάτων της κοινωνικής αλληλεγγύης. Το είπε άπλωσε και ο υφυπουργός κ. Σκυλακάκης με το γνωστό νεοφιλελευθερισμό του: «Δεν έχουμε ανάγκη τα επιδόματα για να επιβιώσουμε». Η ΝΔ είναι αλλεργική στην κοινωνική αλληλεγγύη».