Επιβεβαιώνεται το φιάσκο στην προανακριτική για Novartis - Την κλείνουν μετά το Πάσχα

Επιβεβαιώνεται το φιάσκο στην προανακριτική για Novartis - Την κλείνουν μετά το Πάσχα

Στο απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση (όπου μετείχαν μόνο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες της επιτροπής κλείνουν κακήν κακώς. Δίχως να έρθουν μάρτυρες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναμένεται να καταλήξουν σε ένα τυπικό πόρισμα, ώστε η δικογραφία να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι θα ζητηθεί ένας μήνας παράταση, διάστημα που δεν θα αξιοποιηθεί πλήρως. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει συνεδρίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση και την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση των βουλευτών των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων για την αρμοδιότητα. Φυσικά, ήδη η πλειοψηφία έχει προαναγγείλει ότι δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει τα αδικήματα λόγω παραγραφής, κάτι που –κατά τους ίδιους- μπορεί να κάνει μόνο η δικαιοσύνη, τουλάχιστον για το αδίκημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τέλος, σήμερα αναγνώστηκαν οι επιστολές των πολιτικών που εστάλησαν στα μέλη της επιτροπής μετά την κλήση που έλαβαν για να καταθέσουν, καθώς επίσης και η νέα δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή για την περίοδο Αβραμόπουλου.

Αλέξανδρος Διαμάντης