Σήμερα η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Σήμερα η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Εντός της ημέρας αναμένεται η πρόταση της ΝΔ στη Βουλή, για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιγράφει με σαφήνεια τα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και θα ερευνήσει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, πρόκειται για κακουργηματικά αδικήματα που εμπίπτουν ξεκάθαρα στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα το σενάριο της επιστροφής του φακέλου στην τακτική Δικαιοσύνη να «καίγεται» οριστικά. Ετσι, το κρίσιμο είναι πλέον εάν η προανακριτική επιτροπή αποφασίσει με το πέρας των εργασιών της την άσκηση ή όχι διώξεων κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και να προτείνει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ψηφίσει με κάλπη και μυστική ψηφοφορία, και στη συνέχεια θ'' αποφανθεί οριστικά επί της παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο.

«Όπλο» στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ αποτελεί η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία φέρεται να κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της, με στόχο την άμεση μεταβίβαση της υπόθεσης της Novartis στη Βουλή.

Η πρώην εισαγγελέας στην πολυσέλιδη κατάθεσή αποδεικνύει τον τρόπο που το «σύστημα» Παπαγγελόπουλου δρούσε στο χώρο της Δικαιοσύνης, εμπλέκει συγκεκριμένη δημοσιογράφο, και μάλιστα περιγράφει συνομιλίες με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, στις οποίες φέρεται να την απειλούσε. Τις οποίες, πάντως, ο ίδιος αρνείται πεισματικά, προφανώς μη έχοντας άλλη έξοδο διαφυγής. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ενώ από χθες έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκεκριμένα στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στον κόπο να τα σχολιάσει. Άφησε τον Δ. Παπαγγελόπουλο να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά.

Παράλληλα, η κ. Ράικου κατονομάζει τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν σημειώνοντας: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθόδους του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος».

Η ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν πλέον θα έχει επιστρέψει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ. Σημειωτέον ότι την πρόταση έχει προαναγγειλει ότι θα ψηφίσει και το ΚΙΝΑΛ.