Έντονος ρεβανσισμός κατά του Ν. Μηταράκη

Έντονος ρεβανσισμός κατά του Ν. Μηταράκη

Σε ένα ύπουλο χτύπημα, με μεγάλη δόση ρεβανσισμού, προέβη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης κατά του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος χθες είχε αποκαλύψει την ύπαρξη offshore εταιρείας στο μετοχολόγιο της «Αυγής».

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν λίγες μέρες είχε αποδεχτεί τροπολογία για την νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, σήμερα ο Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα την κάνει αποδεκτή! «Έχω την φοβία ότι η διάταξη δίνει γενική εξουσιοδότηση, δεν είναι σωστά διατυπωμένη», είπε ο υπουργός, με τον βουλευτή της ΝΔ να αντιτείνει ότι «η τροπολογία είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους συναδέλφους της  Χίου και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, ενώ  σύμφωνα με την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είναι ορθή».

Οι δικαιολογίες του Γ. Σταθάκη συνεχίστηκαν, καθώς όπως είπε ο ίδιος «γίνεται μια παραπλανητική προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα» και μάλιστα έδειξε την ένδεια επιχειρημάτων του, όταν εγκάλεσε την ΝΔ πως θα μπορούσε παλαιότερα να το είχε νομοθετήσει, την ώρα που το πρόβλημα εμφανίστηκε πέρσι!

«Ο Ν. Μυταράκης χθες έθεσε το θέμα για τα δάνεια της "Αυγής" και αμέσως άρχισαν να επικρατούν φήμες για αντίποινα. Είναι έωλη η επιχειρηματολογία ότι δεν το νομοθετήσαμε… ήταν έθιμο, μακρά συνήθεια. Δημιουργεί δίκαιο», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Οικονομίας να υποστηρίζει ότι δεν είναι του …χαρακτήρα του η αντεκδίκηση. «Αν είναι ρουκέτα εναντίον Μηταράκη που κι εκείνος πέταξε ρουκέτα χθες για την Αυγή, είστε στο κλίμα εκρηκτικό του ρουκετοπόλεμου», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Αλέξανδρος Διαμάντης