Έντονες αποδοκιμασίες κατά υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Έντονες αποδοκιμασίες κατά υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών έγιναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης το βράδυ του Σαββάτου από πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Επιμελητήριο της πόλης, όπου έγινε η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. «Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, με τον κ. Αρβαντίνη λίγο αργότερα να κάνει λόγο για «φασίστες» και «τραμπούκους». 

Οι κάτοικοι της Κατερίνης, με αφορμή την εκδήλωση στο επιμελητήριο, είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας. Με την προσέλευση των δυο υποψηφίων ευρωβουλευτών ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει έντονα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierikialithia.gr αρκετά στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαπληκτίστηκαν με τον κόσμο και χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι» ήταν μερικά από όσα φώναξαν οι οργισμένοι πολίτες, με την ένταση να αυξάνεται επικίνδυνα όταν ο Κώστας Αρβανίτης άρχισε να τους τραβάει βίντεο, εξαγριώνοντάς ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

 

Σύμφωνα με το pierikialithia.gr κάποια στιγμή, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αντικείμενα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση για την ομιλία έλεγε ότι ήταν ανοικτή συγκέντρωση, οι πόρτες του επιμελητηρίου ήταν κλειδωμένες για τον κόσμο και μόνο στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντός.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, κατά την αποχώρηση κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο που ήταν έξω από το Επιμελητήριο και χρειάστηκε η βοήθεια της αστυνομίας για να φύγουν από εκεί.

 

Λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο facebook ο Κώστας Αρβανίτης ανέφερε: «Η εκδήλωση στην Κατερίνη ξεκίνησε, ο φασισμός και ο τραμπουκισμός δεν πέρασαν».

 

 Εν συνεχεία ανάρτησε ακόμα ένα σχολιασμό αποκαλώντας τους διαδηλωτές «χρυσαυγίτες»: «Στην Κατερίνη τώρα καμιά 20αριά χρυσαυγίτες προκαλούν, βρίζουν και πετούν μπουκάλια. Απαντήσαμε: Ο φασισμός πάντα θα βλέπει την ήττα από τον λαό μας.VENCEREMOS», σχολίασε χαρακτηριστικά.