Έντονες αποδοκιμασίες και ρίψη μπουκαλιών κατά του Γ. Βαρεμένου στη Μελβούρνη

Έντονες αποδοκιμασίες και ρίψη μπουκαλιών κατά του Γ. Βαρεμένου στη Μελβούρνη

Με τις έντονες αποδοκιμασίες και τη ρίψη μπουκαλιών κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Β' αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής που βρίσκεται στην Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σημαδεύτηκε η μαζικότερη εκδήλωση της ομογένειας της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα neoskosmos.gr, όταν ο κ Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, άρχισαν οι αποδοκιμασίες, για τη συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και να τον γιουχάρουν.

Μάλιστα, κάποιος από τους παρευρισκομένους πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την διακόψει και οι άνδρες ασφαλείας του να τον απομακρύνουν από το χώρο, υπό τον ήχο των άγριων αποδοκιμασιών. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης ο Γιώργος Βαρεμένος είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».

Να σημειωθεί ότι μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

 Φωτογραφία από neoskosmos.gr