Ένταση στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις

Ένταση στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σημείωσε ότι αν εφαρμοστούν οι κυβερνητικές ιδέες, τότε κάποιοι συμπολίτες μας θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες επιβίωσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σχιζοειδές» το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την  ελληνική κοινωνία να μετέχει σε διαδηλώσεις εναντίον των ιδεών της κυβέρνησης». «Έχετε την ιδιοκτησία του μνημονίου, δεν έχετε το δικαίωμα να ειρωνεύεστε την ελληνική κοινωνία», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε με νόημα: «Τίποτε δεν εκδικείται με μεγαλύτερη ένταση και σκληρότητα από μια ελπίδα που διαψεύστηκε γιατί αυτός που την ανέθρεψε έλεγε καταφανώς ψέματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης τόνισε: «Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το ψέμα που τους είπε ο ΣΥΡΙΖΑ: ότι υπάρχει κάποιος άλλος που θα πληρώσει τον λογαριασμό. τον πληρώνει πάντα ο Έλληνας πολίτης». Προσέθεσε, δε, ότι είναι φανερό σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την δικαιοσύνη και εξήγησε :«Με αυτά που ακούμε περί άνω του 60% φορολόγηση θα έρθει η πλήρης καταστροφή της κοινωνίας».

Στην αντιπολίτευση απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάση. «Γίναμε μάρτυρες ψυχαναλυτικών ασκήσεων επί χάρου, χρηστομάθειας και ηθικοπλαστικών επιχειρημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ισοδυναμεί με κολυμβήθρα του Σιλωάμ η μετάβαση στην αξιωματική αντιπολίτευση», είπε.

Υπερασπίστηκε, μάλιστα, την σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τους πολίτες στις απεργειακές συκεντρώσεις, λέγοντας ότι «ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει κανείς τους αγώνες του λαού, αλλά να είναι δίπλα και μαζί με τον λαό».

Επιτέθηκε, τέλος, στην αντιπολίτευσης εγκαλώντας την ότι δημιουργή τεχνητό κλίμα έντασης. «Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, τότε σας λέω ότι  η κυβέρνηση είναι συμπαγής στέρεη και  είναι εδώ», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης