Ένταση στη Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς

Ένταση στη Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή, με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς να ανεβάζουν το θερμόμετρο. Την αρχή έκανε ο Χρήστος Καραγιαννίδης ένας από τους βουλευτές που χθες το βράδυ, έδωσαν στη δημοσιότητα την περίφημη αλληλογραφία του προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ,  Νίκου Πλεξίδα, με τον τότε υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Ο κ. Καραγιαννίδης ουσιαστικά επιχείρησε στη Βουλή να εμπλέξει τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος φωτογράφισε ως υπαίτιους τους ανώτατους παράγοντες της κυβέρνησης, όπως τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.  «Σας λέω ένα πράγμα. Δεν θα σας επιτρέψουμε σε κανένα, να κάνετε το πλιάτσικο που κάνετε στην παράταξη. Ξέρετε ποιος είναι ο υπαίτιος και τα ρίχνετε σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. Νωρίτερα βέβαια είχε ξεκαθαρίσει ότι εκείνη την περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν υπουργός Εξωτερικών, ενώ σε ότι αφορά τον κ. Κούρκουλα τόνισε: «Ουδέποτε είχε επικοινωνία με υπουργό κρατιδίου. Ζητώ από συναδέλφους να μην απορούν με τέτοιου είδους ιταμά κείμενα».

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιαννίδης, παίρνοντας τον λόγο, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσουμε «συγγνώμη, αφού η απάντηση του ΥΠΕΞ θέτει άλλους υπεύθυνους να ζητήσουν συγγνώμη». Όπως συμπλήρωσε, την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όρθιοι φώναζαν «ο κ Κούρκουλας τότε ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αν παραδέχονται ότι το έκανε ο Αβραμόπουλος, τότε καταλαβαίνεται τι εξωτερική πολιτική εφαρμοζόταν»! Προσέθεσε, δε, ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είχε ενιαίο χαρακτήρα και μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «κλητήρα» τον κ. Κούρκουλα.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης