Ένταση στη Βουλή από τις δηλώσεις Λαγού για το Πολυτεχνείο

Ένταση στη Βουλή από τις δηλώσεις Λαγού για το Πολυτεχνείο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Ένα μίνι επεισόδιο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγό έλαβε χώρα στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός στο Πολυτεχνείο, ενώ ζήτησε από τους παριστάμενους βουλευτές να κατονομάσουν τον νεκρό.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς πήρε άμεσα τον λόγο υποστηρίζοντας ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει θέση και πως δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή. «Δεν μπορεί να αναπαράγεται εδώ μέσα η φωνή τους Χούντας, γιατί αυτοί οι ισχυρισμοί είναι των νοσταλγών της», τόνισε ενώ αντέδρασε και η Ε. Χριστοφιλοπούλου.

«Χθες η Φ, Γεννηματά υπενθύμισε ότι εμείς φτιάξαμε τους νόμους για να πάνε μέσα όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι. Τους νόμους όμως για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι  απαράδεκτα ανεπίτρεπτα και αισχρά», τόνισε.

Η ένταση όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού υπήρξε και δεύτερος γύρος με τον προεδρεύοντα Γ. Λαμπρούλη:

Λαγός: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε.

Χριστοφιλοπούλου: Είστε φασίστες.

Λαγός: Όνομα δεν ακούσαμε

Λαμπρούλης: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία 

Λαγός: Θέλω να πω…

Λαμπρούλης: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.