Στ. Πέτσας για Ερντογάν: Ενοχλήθηκε από την επίσκεψη Χαφτάρ - Δεν μας επηρεάζει

Στ. Πέτσας για Ερντογάν: Ενοχλήθηκε από την επίσκεψη Χαφτάρ - Δεν μας επηρεάζει

Τις αναφορές Ερντογάν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

«Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ εάν έχει τις τύχες της Λιβύης στα χέρια του μετά την επίτευξη πολιτικής λύσης έχει δεσμευθεί για την κατάργηση του μνημονίου Τουρκίας - Τρίπολης αλλά και για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών «πιάνοντας το νήμα από το 2010».

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα θετικά στοιχεία της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη θα βρουν το βηματισμό τους. Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν και στις οποίες θα μετέχουν και χώρες που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη, είπε ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

«Θα το δούμε μετά την ενημέρωση που θα έχουμε από τον κ. Δένδια. Είμαστε επιφυλακτικοί. Εμείς έχουμε κάνει όλη την προεργασία που χρειάζεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Τέλος, ερωτηθείς για τους στόχους της κυβέρνησης στο πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε πως στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί στο 2% του ΑΕΠ από το 2021 αντί για τον ήδη συμφωνημένο στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμα: 

T. Ερντογάν: Η τουρκολιβυκή συμφωνία έχει τρελάνει την Ελλάδα

Μήνυμα Χαφτάρ σε Μητσοτάκη - Δένδια: «Η Λιβύη σας ευχαριστεί»