Ενόχληση ΝΔ για την υπαναχώρηση Κορκίδη

Ενόχληση ΝΔ για την υπαναχώρηση Κορκίδη

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους στην Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης την μέχρι σήμερα κυοφορούμενη υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά.

«Μόνος του αυτοπροτάθηκε, μόνος του το πήρε πίσω», δήλωσαν στελέχη της Πειραιώς, μετά την σημερινή δημόσια ανακοίνωση του πως δε θα διεκδικήσει το δήμο εξαιτίας οικογενειακών λόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κορκίδης είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος για το δήμο Πειραιά και είχε μάλιστα ζητήσει την στήριξη της ΝΔ.

Το πρωί όμως σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται τελικά.

Σημειώνεται, επίσης, ότι νωρίτερα ο Βασίλης Κορκίδης με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε την απόφαση του να μην  δηλώσει υποψήφιος δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά!».

Επιπλέον, σε ανάλογη ανάρτηση του στο Facebook ο Βασίλης Κορκίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για την «πρόταση στήριξης» την διεκδίκηση του δήμου Πειραιά σημειώνοντας ότι οι λόγοι άρνησης του αφορούν οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, αλλά δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».