Ενοχλημένος με το «θεσμικό ατόπημα» του Αλ. Τσίπρα ο Κ. Ζέρβας

Ενοχλημένος με το «θεσμικό ατόπημα» του Αλ. Τσίπρα ο Κ. Ζέρβας

Για θεσμικό ατόπημα κάνουν λόγο οι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Ζέρβα όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση των δυο αντρών ήταν προγραμματισμένη στις 11:30, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε μισή ώρα στην συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη και με εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να φτάσει στο Μέγαρο Μουσικής και να περιμένει σε διαφορετικό χώρο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Μακεδονία», μετά τη συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Μπουτάρης έκαναν κοινές δηλώσεις με ίδια κατεύθυνση προς το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης, γεγονός που, όπως ανέφεραν κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, συνιστά μονόπλευρη ενημέρωση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό Βενιζέλου και τόνισαν πως θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο χρόνος να ενημερωθεί και από τους δυο ο κ. Τσίπρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έγιναν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει κανένα δίλλημα ή αρχαία ή μετρό. Θα υπάρχουν και αρχαία και μετρό. Το σημαντικό είναι να έχουμε το συντομότερο δυνατό μετρό. Με το μικρότερο κόστος, με την μικρότερη ενόχληση στους κατοίκους, τους επισκέπτες και κυρίως επαγγελματίες της πόλης. Αυτή είναι η δική μου διάθεση. Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα του μετρό όσο ελάχιστοι και ξέρω πολύ καλά τη σωστότερη λύση του θέματος».

«Η πόλη» συνέχισε «δεν θα διχαστεί θα βρει την καλύτερη δυνατή λύση, την πιο άμεση και οικονομική λύση. Εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είμαι ο φύλακας αυτός που θα φροντίσει ώστε το μετρό της πόλης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Κ. Νοτοπούλου ενεφανίσθη να καταγγέλλει τον κ Ζέρβα μιλώντας και για ενέργειες που εξυπηρετούν τον εργολάβο του έργου.