Ενδείξεις για ελληνικά όπλα στη Ράκα, την πρωτεύουσα του ISIS

Ενδείξεις για ελληνικά όπλα στη Ράκα, την πρωτεύουσα του ISIS

Φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να βάλλει δημοσίευμα-αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει, ελληνικό στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρία του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου εντοπίστηκε στη Ράκα, την μέχρι πρότινος πρωτεύουσα και ορμητήριο του των Τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα "ίχνη στρατιωτικού υλικού εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες"και ο εντοπισμός έγινε από το επονομαζόμενο "ηλεκτρονικό ίχνος" που φέρουν πολλά μικρά και ελαφρά όπλα (small and Light Weapons-SALW) και το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία για το Εμπόριο όπλων.

Υλικό που εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε εκεί προερχόμενο από άλλον προορισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα το Ριάντ απέστειλε στην Αθήνα ρηματική διακοίνωση (verbal note) με το οποίο καλείται ουσιαστικά η Αθήνα να μην επηρεαστεί από κανένα ψήφισμα ή απόφαση που θα μπορούσε να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη χώρα.

Και αυτό έγινε στις 24 Νοεμβρίου δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την συζήτηση στη Βουλή.

Στην εφημερίδα επίσης δημοσιοποιείται η “επίμονη αλληλογραφία Παπαδόπουλου με το υπουργείο Αμυνας για βόμβες και… σουπερμάρκετ εξοπλισμού και πυρομαχικών”.