Ένα success story στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα success story στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Το κρύο βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015 στενοί συνεργάτες και φίλοι του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του, αποκαλούμενου ως «alter ego» του, Νίκου Παππά, ανέμεναν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πρόσωπα οικεία, φίλοι, άνθρωποι που τα τρία προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν για την πολυπόθητη εκείνη ημέρα γελούσαν και πείραζαν ο ένας τον άλλο αναμένοντας την επόμενη ημέρα που θα οδηγούσε στη σύγκρουση με τους δανειστές, την ελίτ και τη διαπλοκή.

Μεταξύ αυτών ένα πρόσωπο γνωστό στους παρευρισκόμενους ως ένας εκ των στενότερων φίλων του Νίκου Παππά. Συμμαθητές στην Καισαριανή, φίλοι ακόμη και την περίοδο που το κορυφαίο σήμερα κυβερνητικό στέλεχος ζούσε στο Εδιμβούργο έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ο λόγος για τον Μανώλη Πετσίτη που αίφνης απασχολεί το δημόσιο βίο εξ αιτίας της ραγδαίας, όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, ανέλιξης του, κοινωνικής και οικονομικής. Ανέλιξης που επετεύχθη το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2015 και μετά.

Κυρίως όμως λόγω της σχέσης του με έναν επιχειρηματία που έχει απασχολήσει και απασχολεί τη Δικαιοσύνη, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις εξελίξεις και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας του τελευταίους τρεις μήνες, μέσα από επίσημες καταγγελίες.

Αν και ο κ. Λαυρεντιάδης, υπόδικος για σειρά κακουργημάτων, δηλώνει «πτωχευμένος» η σχέση του με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE είναι γνωστή. Γνωστό όμως είναι και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την άκρως χαριστική συμπεριφορά της ΔΕΠΑ απέναντί στην εταιρεία αυτή που την έχει φεσώσει με πάνω από 105 εκατ. Ευρώ αλλά συνεχίζει να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Ο Θ. Κιτσάκος, πρώην πλεόν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (άλλοι λένε ότι ήταν στην οργάνωση της Καισαριανής ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν παραδίπλα στον Βύρωνα) καταγγέλλει ευθέως τους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση.

Το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι τυχαίο. Εργαζόταν στην εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πριν ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθετήσει τον Δεκέμβριο του 2015 στη ΔΕΠΑ εν χορδαίς και οργάνοις. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχασε έναν ικανό συνεργάτη, αλλά το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε το κενό που προέκυψε. Η ELFE το 2016 ανακάλυψε τον Μανώλη Πετσίτη, τον εκ Καισαριανής ορμώμενο παιδικό φίλο του Ν. Παππά και κατά ορισμένους μέλος της τοπικής της περιοχής.

Η αμοιβή μεγάλη για το πρόσωπο που μέχρι λίγο καιρό πριν ζούσε με ετήσια έσοδα που δεν ξεπερνούσαν τα 5000 ευρώ εργαζόμενος ως σερβιτόρος. Το 2015 μέσα από μια συνεργασία με μια εταιρεία υπηρεσιών διαμεσολάβησης τα έσοδα του τριπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 17.000 ευρώ. Όμως το 2016 ο κ. Πετσίτης εκτίναξε τις μετοχές του. Έγινε το πρόσωπο που οι επιχειρηματίες ήθελαν δίπλα τους. Από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (ELFE) μέχρι τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha,εταιρείες αθλητικών εκδηλώσεων , παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Σύνολο εσόδων για τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΊΠΟΥ 204.000 ευρώ.

Τον τρίτο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πετσιτης διατηρώντας τις σχέσεις με ELFE είχε λίγο μικρότερα έσοδα αφού έφτασαν τα 176.250 ευρώ.

Οικονομική άνεση

Η οικονομική άνεση που απέκτησε (έσοδα 380.410 ευρώ μέσα σε μια διετία) δεν πέρασε απαρατήρητη. Μεγαλοστέλεχος επιχειρήσεων πλέον με έσοδα σημαντικά, δυσθεώρητα θα έλεγε κανείς για την περίοδο της κρίσης άρχισε και τις κοσμικές παρουσίες. «Λαμπερές παρουσίες» έγραφε site που ανήκει σε γνωστό ηθοποιό, φανατικό υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος του σταθμού στο οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του ο Μανώλης Πετσίτης, για την εμφάνισή του σε μια εκδήλωση.

Αυτό βέβαια δεν είναι επιλήψιμο για κάποιον με τέτοια έσοδα. Οι αμοιβές από τα ELFE, που δεν αποπληρώνουν τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ έχοντας φεσώσει και τη ΔΕΗ, νόμιμες. Όπως και η πρόσληψή του από την εταιρεία συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Από την Καισαριανή στα σαλόνια της επιχειρηματικής Ελίτ προσέφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια μεγάλη γκάμα. Γνωστός ως φίλος του Νίκου Παππά για όσους κινούνται σε αυτούς τους χώρους, άγνωστος για τους πολλούς, είχε καταφέρει να μείνει εκτός δημοσιότητας εκτός από εκείνη την ημέρα της 25ης Ιανουαρίου όταν όπως λέγεται είχε καταφέρει μεταξύ όλων όσων βρισκόντουσαν στην Κουμουνδούρου πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, να προβλέψει σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Πετσίτης αποτελεί το success story ενός εργαζόμενου την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως το Μαξίμου αναφέρει δημιουργήθηκαν 300000 θέσεις εργασίας μέσα στην τελευταία τριετία. Είναι βέβαιο επίσης πως θα δοθούν και απαντήσεις. Ήδη το θέμα πάει στη Βουλη με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, Γ. Μανιάτη να καταθέτει σχετική ερώτηση συνδέοντας την προσωπική σχέση με τον Νίκο Παππά με την ανέλιξη του εν λόγω συνεργάτη.

Σε κάθε περίπτωση η σχέση Λαυρεντιάδη ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πατά σε στέρεη βάση. Και είναι και... ευλογημένη.