Εμμένει στην προσπάθεια εκφοβισμού ο Αλ. Τσίπρας

Εμμένει στην προσπάθεια εκφοβισμού ο Αλ. Τσίπρας

«Σταθερός» στην προσπάθεια εκφοβισμού τέσσερις μέρες πριν τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου ο Αλ. Τσίπρας, αφού και κατά την αποψινή ομιλία του στην Πάτρα επέλεξε την κινδυνολογία για να επιτεθεί στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, ο κ. Τσίπρας επέμεινε, παρά τη διάψευση, ότι σχέδιο της ΝΔ είναι να βάλει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε άδεια ταμεία και τώρα έχουν πάνω από 35 δισ. που είναι οι θυσίες του λαού. «Αυτά τα χρήματα», τόνισε, «τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα. Δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας. Είναι απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας». 

Συνεχίζοντας το κρεσέντο κινδυνολογίας υποστήριξε πως το «κύμα μεταρρυθμίσεων που μας κρύβουν επιμελώς» θα είναι «νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος, απολύσεις στο δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα» .

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για παρουσία κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές, κάνοντας τις συνήθεις πλέον αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, και επιχείρησε να κάνει άνοιγμα στους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Τέλος ανέφερε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε να κρατήσουμε σφιχτά στα δικά μας τα χέρια τη κυριαρχία της πατρίδας μας, που τη κερδίσαμε με τόσους κόπους», γιατί όπως είπε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια».