Εμμένει στην αποποίηση των ευθυνών της η Ρ. Δούρου

Εμμένει στην αποποίηση των ευθυνών της η Ρ. Δούρου

Στην αποποίηση των ευθυνών της επέμεινε η Ρένα Δούρου, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Open, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όσους την επικρίνουν. 

«Προσωπικά, βιώνω μια ανείπωτη θλίψη, που δεν περιμένω ότι θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή», επανέλαβε η περιφερειάρχης Αττικής, υποστηρίζοντας ότι υπηρετεί τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος και τιμά το «συμβόλαιο αξιοπρέπειας» που έχει υπογράψει με τους πολίτες της Αττικής. 

Μια ημέρα μετά την άσκηση πλημμεληματικής δίωξης σε βάρος της και 19 ακόμη αυτοδιοικητικών και αξιωματούχων για την τραγωδία στο Μάτι, θύμισε την πάγια θέση της ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι και οι «αθώοι πρέπει να περιμένουν» και συνέστησε σε εκείνους που ασκούν κριτική «να μην προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πένθος των οικογενειών», ενώ δεν έχουν εξηγήσει ακόμη γιατί επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να γίνει το Μάτι «παγίδα θανάτου».

«Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι δεν επιχειρούν στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Γι' αυτό και αντιμετώπισα μια αμείλικτη χυδαιότητα από τους πολιτικούς αντιπάλους μου και μέλη της Αυτοδιοίκησης, που είχαν βγάλει κατηγορητήριο, αγνοώντας ή παραχαράσσοντας το θεσμικό πλαίσιο», σημείωσε.

Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κ. Δούρου επισήμανε ότι τόσο «η κ. Γεννηματά, όπως και αρκετοί άλλοι που μου επιτέθηκαν, αποτελούν μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης».