Εμμένει ο Σπίρτζης - Αιχμές για αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης

Εμμένει ο Σπίρτζης - Αιχμές για αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης

Με μια μακροσκελή, μέσω ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, ανακοίνωση επανέρχεται ο Χρήστος Σπίρτζης σε όσα υποστηρίξε σχετικά με τη χθεσινή δολοφονία στη Ρόδο εμμένοντας στην τοποθέτησή του που πλέον δείχνει πως αποτελεί και θέση του κόμματος. Αιχμές κατά της Αννέτας Καββαδία που στηλίτευσε τη στάση του με αναφορές σε «αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Τι απαντά ο Τάσος Γαιτάνης.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνει τα όσα υποστηρίζει στην ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη και επιχειρεί να δικαιολογήσει την τοποθέτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με δογματισμό και δεν λαμβάνει μέτρα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι «η συγκεκριμένη δολοφονία, έγινε στον δρόμο, μέρα μεσημέρι, όπως και δεκάδες τα δύο τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ.».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να απαντά στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Τάσου Γαιτάνη. Επί της ουσίας όμως εμφανίζεται να απαντα στην πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία η οποία στηλίτευσε σε έντονο ύφος της συμπεριφορά του τονίζοντας πως πρόκειται για «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας». Μάλιστα αναρωτήθηκε σε ανάρτησή της το εξής: «Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;»

«Στα μόνα που θα συμφωνήσω με τη ΝΔ, την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τους αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα τρολ στα social media και τους λαϊκιστές, που ως συνήθως καλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης με προπαγανδιστικές εκστρατείες, είναι ότι:

Πράγματι και ο κατήφορος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο» σημειώνει ο Χρήστος Σπιρτζης λειτουργώντας αυτή την φορά υπό την ομπρέλα του κόμματος, το οποίο με τον τρόπο αυτό στέλνει και μήνυμα σε όσους εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν βλέποντας στην αρχίκή τοποθέτηση του πρώην υπουργού προσπάθεια «εργαλειοποίησης» της γυναικοκτονίας στη Ρόδο.

Η απάντηση Γαϊτάνη

«Η χυδαιότητα δεν καλύπτεται όσες λέξεις και αν χρησιμοποιήσει» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ, Τάσου Γαιτάνη για την νέα, μακροσκελή, ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη.

«Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποίησε 711 λέξεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μας πει πως ακόμα και οι σύντροφοι του που εναντιώθηκαν σε όσα είπε, είναι "αυτόκλητοι υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη"» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Γαιτάνης είχε κάνει λόγο για «χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης από τον Χρήστο Σπίρτζη μιας ανθρώπινης τραγωδίας» καθώς και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το απόγευμα ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του ανέφερε πως «Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;»