Ελ. Ράικου: Πολιτικές πιέσεις και ωμές παρεμβάσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 19:13
-A +A
Ελ. Ράικου: Πολιτικές πιέσεις και ωμές παρεμβάσεις

Σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για «Ρασπούτιν» και «ύφος νταβατζή», χρησιμοποίησαν κύκλοι προσκείμενοι στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, για να αναφερθούν στις πολιτικές πιέσεις που – σύμφωνα με τους ίδιους- δέχτηκε από πολιτικό πρόσωπο σε σημαντικές δικογραφίες για να ασκήσει διώξεις ή να αρχειοθετήσει κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις.

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με πρωτοσέλιδο πρόλογο «Ερωτήματα για τη δικαστική έρευνα μετά τον εντοπισμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου στη «λίστα Novartis» του FBI. Τι απαντά ο ίδιος», που την φέρει εμπλεκόμενη στην υπόθεση Novartis, το περιβάλλον της κ. Ράικου μίλησε για «ωμές παρεμβάσεις στο έργο της» και για αντιθεσμικές πρακτικές, από το πολιτικό πρόσωπο, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το συγγενικό της πρόσωπο, «είναι παντελώς ανυπόστατα και κατασκευασμένα με στόχο να την πλήξουν ηθικά», ενώ όπως επισημαίνεται θα λάβουν με νομικές μεθόδους απάντηση όπως και άλλα προηγούμενων ημερών», αναφέρουν από το περιβάλλον της κ.

Αναλυτικά η δήλωση που δημοσιοποιείται από το περιβάλλον της κυρίας Ράικου έχει ως εξής:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος "νταβατζή να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους,αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν.

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. 

Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά δημοσιεύματα, που επαναφέρουν το θέμα της περί δήθεν εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση novartis, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της εισαγγελέας Εφετών Ελένης Ράικου, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν όσοι κατ' εξακολούθηση διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ, απέδωσε τα δημοσιεύματα «σε προεκλογικά τεχνάσματα με κοντά ποδάρια». Η ίδια είχε κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του Ρασπούτιν», χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα