Ελ. Γλύκατζη-Αρβελέρ: Παρακμή τα φαινόμενα Πολακισμού στη Βουλή

Ελ. Γλύκατζη-Αρβελέρ: Παρακμή τα φαινόμενα Πολακισμού στη Βουλή

Σε φαινόμενα Πολακισμού στη Βουλή αναφέρθηκε η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της χθες βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι ο κ. Πολάκης «χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί απειλές και λεξιλόγιο τέτοιο, το οποίο δεν τιμά τη Κοινοβούλιο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Αρβελέρ τόνισε ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα πολιτικά του κυρίου Πολάκη, «αλλά ξέρω ότι χρησιμοποιεί ένα λεξιλόγιο το οποίο είναι απαράδεκτο». «Γι'' αυτό το απαράδεκτο λεξιλόγιο, το οποίο έχει αρχίσει και εγκαθίσταται πια μέσα στο κοινοβούλιο το ελληνικό, σχεδόν καθημερινά, θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν Πολάκηδες», τόνισε η κα Αρβελέρ για να προσθέσει: «Έδωσε αυτός -αν θέλετε- την αρχή για ένα φαινόμενο το οποίο θεωρώ φαινόμενο κατάπτωσης».

Η ακαδημαϊκός ξεκαθάρισε πως δεν μίλησε για τον ίδιο τον κ. Πολάκη, αλλά «για το φαινόμενο το οποίο λάνσαρε και άρχισε αυτός να εφαρμόζει. Και φαίνεται ότι έχει και μιμητές. Λοιπόν, αυτό το θεωρώ δυστυχώς, παρακμή», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης πως «ό,τι και να μου πει (σ.σ.: ο κ. Πολάκης) δεν το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω μονάχα ένα πράγμα: Ότι δυστυχώς στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τάση χρησιμοποίησης γλώσσας και λεξιλογίου τα οποία είναι απαράδεκτα για ευγενείς και καθωσπρέπει συνετούς, συνεπείς δημοκρατικούς ανθρώπους. Αυτό δυστυχώς έχει αρχίσει από έναν κύριο ο οποίος λέγεται Πολάκης, γι αυτό κι εγώ μίλησα για Πολακισμό», τόνισε η κα Αρβελέρ.

Διαβάστε ακόμα:

- Ελ. Γλύκατζη-Αρβελέρ: Μου επιτίθεται από τη μία η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης