Εκτός Κ.Ο. των ΑΝΕΛ η Ελ. Κουντουρά και ο Β. Κόκκαλης

Εκτός Κ.Ο. των ΑΝΕΛ η Ελ. Κουντουρά και ο Β. Κόκκαλης

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά, έπειτα από τη δήλωσή της ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η διαγραφή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, με αποτέλεσμα η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ να μένει με 5 βουλευτές. 

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Έλενα Κουντουρά, έπειτα από τη δήλωσή της ότι στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση. 

Είχε προηγηθεί η δήλωση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, πως στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ παραμένει συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι θα συνεχίσει πορεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ενώ αναφέρει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Λίγο αργότερα, εκτός ΑΝΕΛ τέθηκε και ο Β. Κόκκαλης, με τον Π. Καμμένο και πάλι μέσω twitter να σημειώνει ότι αν και βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του, αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης.

«Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Σε ξεχωριστή του δήλωση στο Πρακτορείο FM, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε επίσης και πρόσθεσε ότι:

«Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα μπορούσαν να το είχαν κάνει τον περασμένο Μάιο. Αν ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα ζητούσαν εκλογές και όχι δημοψήφισμα. Θα ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι υποκριτική. Πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί η συμφωνία των Πρεσπών και μεθαύριο θα έχουμε ψηφοφορία για το αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο ή όχι. Σταθμίζοντας αυτά τα δύο θα ψηφίσω ναι στη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας, παραμένοντας όμως πιστός στο ότι θεωρώ ότι δεν είναι θετική η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα πως ένας επιπλέον λόγος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ότι «από τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είχε την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας για να δηλώσει στον πρωθυπουργό όσα δήλωσε, δεν υφίσταται απώλεια δεδηλωμένης».

 Να σημειώσουμε ότι οι δύο επιστολές του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με τις οποίες οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ανακοινώθηκαν και στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς και η επιστολή του Βασίλη Κόκκαλη, με ημερομηνία 12/01/2019, με την οποία δηλώνει την αποχώρησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.