Εκτάκτως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βουλευτές της Ν.Δ. για ενημέρωση

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 18:57 - Τελευταία ενημέρωση: 08:34
-A +A
Εκτάκτως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βουλευτές της Ν.Δ. για ενημέρωση

Στην ανικανότητα και την τυχοδιωκτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιρρίπτει η Ν.Δ. τις ευθύνες για την καθήλωση της ελληνικής οικονομίας που επισημάνει ότι οι πανηγυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεν σημαίνουν τίποτα και δεν οδηγού σε αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρεται σε μια σειρά ζητημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την πορεία της οικονομίας όπως η υπόθεση της ΔΕΗ, στο υψηλό κόστος δανεισμού, στην απουσία και υπονόμευση των επενδύσεων και στη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους που όπως σημειώνει «πνίγει τους Έλληνες».

Καταγγέλλει επίσης την ανεπάρκεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αποκαλύπτει πως το απόγευμα στελέχη της Ν.Δ. πραγματοποίησαν επίσκεψη και ενημερώθηκαν για τα όσα συμβαίνουν στο χώρα ευθύνης της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Ν.Δ.:

«Τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία είναι πλέον ανησυχητικά. 
 
Η Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών. Τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
 
Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται σε μια ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.
 
Δυστυχώς η ανικανότητα αυτή αντικατοπτρίζεται παντού:  

- Στη ΔΕΗ η οποία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης,

- στο κόστος δανεισμού της χώρας που παραμένει απαγορευτικό,

- στις επενδύσεις που διαρκώς υπονομεύονται,

- στο ιδιωτικό χρέος που συνεχώς διογκώνεται και πνίγει τους Έλληνες,

και βέβαια στην ανεπάρκεια της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την οποία, με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., επισκέφθηκαν εκτάκτως το απόγευμα ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Χατζηδάκης και οι τομεάρχες κ. Χρ. Σταϊκούρας και Κ. Σκρέκας για να έχουν επίσημη ενημέρωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο ευθύνης της.

Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα