Έκτακτη σύσκεψη και κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού

Έκτακτη σύσκεψη και κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού

Κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, συστάθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η οικονομική κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά που αγγίζει και την ελληνική αγορά.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και υφυπουργός Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω, ενώ μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι διασφαλίστηκε η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που πέταξαν μέσω της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους.

«Προφανώς απλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι ένα θέμα δικαστικό είναι θέμα που πρέπει να το δούμε και εμείς. Φυσικά θα υπάρχει ζημιά», τόνισε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού.