Έκτακτη συνεδρίαση για εξαίρεση Πλεύρη μετά το αίτημα Παπαγγελόπουλου
Προανακριτική

Έκτακτη συνεδρίαση για εξαίρεση Πλεύρη μετά το αίτημα Παπαγγελόπουλου

Έκτακτη συνεδρίαση για τις 2 το μεσημέρι συγκάλεσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εξαίρεση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη από τις εργασίες της Επιτροπής. 

Ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, είπε ότι το αίτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη από τη σύνθεσή της Επιτροπής, κατατίθεται για λόγους ασυμβίβαστου λόγω του ρόλου του κ. Πλεύρη ως συνηγόρου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη δίκη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα αφορά την υπόθεση Novartis.  

Ο κ. Τσοβόλας ανέφερε στους δημοσιογράφους πως «η Επιτροπή οφείλει να καλέσει εντός 24 ωρών τον κ. Παπαγγελόπουλο για να δώσει εξηγήσεις για το αίτημά του».

Σημειώνεται πως αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και στο παρελθόν, το οποίο είχε απορριφθεί ως αβάσιμο κάτι που πιθανότατα θα επαναληφθεί και στη σημερινή διαδικασία.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Προανακριτικής δεν ανατρέπει τον προγραμματισμό για εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων που έχει οριστεί για τις 4 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ.