Έκτακτη Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών

Έκτακτη Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκαλεί αύριο το πρωί εκτάκτως ο Πάνος Καμμένος, στον απόηχο των «διαφωνιών» που υπάρχουν εντός του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο Θ. Παπαχριστόπουλος και ενδεχομένως η Ε. Κουντουρά, αναμένεται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί να βρει τρόπο ώστε να μην φτάσει καν η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι αναγκασμένος να… παραιτήσει τους βουλευτές του, αποδυναμώνοντας πλήρως το κόμμα του.

Εξάλλου, όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Π. Καμμένος  «έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών», ειδικά μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων,  Ζόραφ Ζάεφ.  

Την ίδια ώρα, πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τρέμουν μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, αφού για να κρατήσουν τις καρέκλες τους θα είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν εκ νέου «όχι», όπως έκαναν πριν από λίγους μήνες. «Θα τολμήσετε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το ζήτημα των Σκοπίων υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία, χωρίς όμως να δεσμεύεστε ότι δεν θα δεχθείτε ποτέ τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία";», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης και προσέθεσε, δέιχνοντας την… αμηχανία του:  «Για κοπιάστε λοιπόν. Όλοι οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουμε πλέον την πλήρη αφωνία σας και την υποκρισία σας».