Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

 

Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ. (Απουσίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.)

Καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων (117 ψήφοι). «Παρών» δήλωσε το Ποτάμι (9 ψήφοι).

Εγκρίθηκαν επίσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη, στα άρθρα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51, 53.

Ειδικότερα, τα κόμματα ψήφισαν ως εξής:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα. Διαφοροποιήθηκε η βουλευτής ''Αννα Βαγενά, η οποία καταψήφισε το άρθρο 53 με το οποίο παρέχεται και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής.

- Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53 το οποίο υπερψήφισε. Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη καταψήφισε όλα τα άρθρα, διαφοροποιούμενη επί του άρθρου 53 (με το οποίο παρέχεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα) που το ψήφισε το κόμμα της.

- Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 35 και 39.

- Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από το 39, το 44 και το 53, τα οποία υπερψήφισε.

- Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 31, 39, 44 και 53.

- Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήψισε το 39, το 43 και το 53 και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 31, 42, 44.

- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53, με το οποίο παρέχεται και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής. Παρά την αρνητική ψήφο του έτερου κόμματος της συγκυβέρνησης, το άρθρο «πέρασε», καθώς υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

- Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 35, 39 και 53, στα οποία έδωσε την έγκρισή της.

 Επίσης, ψηφίστηκαν οι τροπολογίες, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο.

Το "επίμαχο" άρθρο 53 

 Διαφοροποιήσεις από την επίσημη κομματική γραμμή είχαμε στο επίμαχο άρθρο 53 (που αναφέρεται στη φορολογική ενημερότητα της Βουλής. Ενώ όλα τα άρθρα εγρίθηκαν, για το 53 διαφοροποιήθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά που καταψήφισε, η βουλευτή της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη που ομοίως καταψήφισε και η βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά που υπερψήφισε. Ωστόσο, το επίμαχο άρθρο εγκρίθηκε καθώς ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsroom liberal.gr