Έχουν ξεφύγει τελείως, τα βάζουν και με τα παιδιά του Πρωθυπουργού

Έχουν ξεφύγει τελείως, τα βάζουν και με τα παιδιά του Πρωθυπουργού

Οι χαρακτηρισμοί που άγγιξαν τα όρια των ύβρεων τους οποίους χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μόνο η αρχή σε μια νέα αντιπολιτευτική μεταστροφή η οποία καθορίζεται από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί πολιτικά τις εξελίξεις. Η σημερινή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αναφορές του στα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύουν τον πανικό αλλά και το γεγονός ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός...

Στο διαδίκτυο τρολς παρατρεχάμενοι του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη έσπευσαν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το γεγονός ότι ο ίδιος αναχώρησε προς ΗΠΑ προκειμένου να εγγράψει την κόρη του στο πανεπιστήμιο που θα φοιτήσει. Ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε ο ίδιος έτσι. Όπως κατά διαστήματα ανακοίνωνε και τις ιδιωτικές επισκέψεις στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε ο γιος του (που παρεμπιπτόντως έπεσε θύμα διαδικτυακών επιθέσεων πρόσφατα). Αποτέλεσμα τα τρολς να τον επικρίνουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπαθώσουν διαδικτυακά.

Όμως τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας μέσα από λαϊκίστικες αναφορές να συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως τα παιδιά του με τις βάσεις που ανακοινώθηκαν και το γεγονός πως η εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγείς οδήγησε υποψηφίους εκτός ΑΕΙ διότι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση που έθεσε η κάθε σχολή, αναδεικνύοντας έτσι και αυτές που είναι χαρακτηρισμένες ως «σχολές ζόμπι». Σχολές που δημιουργήθηκαν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε για αδικία ως προς τις βάσει και το νέο σύστημα. Έγραψε όμως και το εξής: «Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν»

Έθεσε ουσιαστικά τα παιδιά του πρωθυπουργού απέναντι από τους συνομήλικούς του με έναν τρόπο στοχοποίησης συνδεδεμένο με μικροκομματικές λογικές που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που κέρδισε η χώρα μας μετά την μεταπολίτευση.

Συνέχισε όμως αναφέροντας πως «Μετά τη σημερινή σφαγή εισακτέων, είναι σαφές ότι εφόσον ο Κυρ. Μητσοτάκης αδιαφορεί, κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και για την «εγκατάσταση» των Ελλήνων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια, με τρόπο που να αρμόζει στις επιδόσεις τους, στον κόπο και στις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους».

Τα συμπεράσματα συγκεκριμένα. Αναδεικνύουν όμως και μια αγωνία αλλά και έναν πανικό. Διότι όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει τέτοιου είδους αναφορές για να αναδείξει ένα θέμα στο οποίο διαφωνεί επιβεβαιώνει πως αποτελεί πολιτική επιλογή και επένδυση σε ένα κύμα οργής και αγανάκτησης για να καλυφθούν η ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων, αλλά και για να διατηρήσει στο παρασκήνιο τα εσωκομματικά του προβλήματα.