Κυβέρνηση για Λιβύη: Έχουμε ζητήσει να λάβουμε μέρος στη Σύνοδο του Βερολίνου

Έχουμε ζητήσει να λάβουμε μέρος στη Σύνοδο του Βερολίνου

Κατηγορηματικός ότι η Αθήνα δεν είναι απούσα από τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφότου ρωτήθηκε για την παρουσία της Ελλάδας τόσο στη Μόσχα όσο και στην Σύνοδο του Βερολίνου.

«Έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα τόσες πολλές πρωτοβουλίες που κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα. Είτε σε επίπεδο Πρωθυπουργού, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι απούσα, αλλά είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Κάνουμε κάθε προσπάθεια, για να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη, πάντα στη βάση πολιτικής λύσης».

«Μια από αυτές τις διαδικασίες είναι και η Σύνοδος του Βερολίνου. Έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε, αλλά παράλληλα προχωρούμε την παρουσία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, γιατί επαναλαμβάνω ότι η πολιτική λύση στη Λιβύη είναι αυτή η οποία προκρίνει και η ΕΕ και εμείς και δεν θέλουμε την στρατιωτική λύση. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για την εξασφάλιση της ειρήνης και για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.