Ε. Τσακαλώτος: Ναι στην συμφωνία με την πΓΔΜ αλλιώς... ξεχάστε την ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα

Ε. Τσακαλώτος: Ναι στην συμφωνία με την πΓΔΜ αλλιώς... ξεχάστε την ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα

Ένα νέο επιχείρημα υπεράσπισης της συμφωνίας με την πΓΔΜ ανακάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μιλώντας από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομίας συνέδεσε ευθέως την συμφωνία με... την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «ασύστολο λαϊκιστή» όποιον ισχυρίζεται ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς φιλικές σχέσεις με τα Σκόπια.

«Είναι ασύστολος λαϊκιστής γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας χωρίς φιλικές σχέσεις με την γείτονα» επισήμανε. «Το ξέρουν όλοι αυτό, στο κόκκαλό τους, ότι δεν θα είχαν κλείσει τόσες επιχειρήσεις και δεν θα υπήρχαν τόσα κόκκινα δάνεια αν όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα».

«Δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές»

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές συνοικίες, ο κ. Τσακαλώτος τούς αμφισβήτησε καταθέτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία... μόνο 108.000 ιδιοκτήτες θα έχουν αύξηση πάνω από 100 ευρώ και... μόνο 208.000 άτομα θα έχουν αύξηση πάνω από 50 ευρώ. «Θα υπάρξουν αυξήσεις της τάξης των 20 ευρώ και λιγότερο σε κάποιες λαϊκές συνοικίες, λίγο μεγαλύτερες στις περιοχές που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως αυτές γύρω από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα υπάρξουν αρκετά μεγάλες αυξήσεις, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά και στο πρώτο διαμέρισμα της Αθήνας καθώς -όπως εξήγησε- αυτές οι περιοχές είχαν ίδιο συντελεστή με τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ