Ε. Τσακαλώτος: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

Ε. Τσακαλώτος: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

Τον κίνδυνο να ζητήσει το ΔΝΤ νωρίτερα από το 2019 μείωση αφορολογήτου επεσήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  ενω εκανε λόγο και για τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών  ανέφερε ότι, «έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

Σε άλλο σημείο της ομιλίαςσ του ανέφερε: «Έχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το ''19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική.

»Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».