Ε. Χριστοφιλοπούλου: Tα αντίμετρα είναι φενάκη

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Tα αντίμετρα είναι φενάκη

Πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να ψηφίσει, ανέφερε μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τόνισε ότι «το μνημόνιο αυτό έρχεται χωρίς καμία χρηματοδότηση, καμία επιπλέον βοήθεια για την ελληνική δημοκρατία και τους πολίτες της. Και βεβαίως δεν έχετε την νομιμοποίηση, γιατί ο λαός το Σεπτέμβριο του 2015 δεν σας ψήφισε γι΄αυτό».

Μίλησε για «4,9 δισ. ευρώ επιπλέον των 12,5 δισ. ευρώ του τρίτου μνημονίου στις πλάτες του ελληνικού λαού» και υποστήριξε ότι «τα αντίμετρα είναι φενάκη».

Κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο από τα 7 δισ. του πλεονάσματος του 2016 να δώσει τα 1,9 δισ. ευρώ τώρα. Αμφισβήτησε ότι μόνο τα 2/3 των συντάξεων θα μειωθούν και μίλησε για πρόσθετες περικοπές 2,5 δισ. πάνω από τις περικοπές του «νόμου Κατρούγκαλου».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει απολύτως ελεύθερες τις ομαδικές απολύσεις, φέρνει το λοκ άουτ από το παράθυρο και υπογράμμισε ότι «η πρώτη φορά Αριστερά είναι πρώτη φορά εργοδοτικά από την πίσω πόρτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ