Ευ. Βενιζέλος: Την αναθεώρηση του άρθρου 86 είχε ψηφίσει και ο Π. Καμμένος

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 13:08
-A +A
Ευ. Βενιζέλος: Την αναθεώρηση του άρθρου 86 είχε ψηφίσει και ο Π. Καμμένος

Το γεγονός ότι στην αναθεώρηση του άρθρου 86, περί ευθύνης Υπουργών, του Συντάγματος που έγινε όταν ήταν υπουργός το 2001, ουδείς διαφώνησε τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για fake  news γύρω από την χρήση του εν λόγω άρθρου.

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ και του τότε Συνασπισμού απείχαν από την σχετική ψηφοφορία το 2001 και δεν ψήφισαν καν παρών στη εν λόγω διαδικασία. «Είχαν ψηφίσει όλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζικά εκτός  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη», ενώ  τόνισε ότι «τότε είχαν ψηφίσει πανηγυρικά και ο κ. Καμμένος και ο κ. Σγουρίδης και η κ. Κόλλια Τσαρουχά».

Κατά τον κ. Βενιζέλο με την αναθεώρηση καταργήθηκαν τα ιδιώνυμα εγκλήματα, καταργήθηκε η προανακριτική επιτροπή, αντικαταστάθηκε από επιτροπή απλής προκαταρκτικής  εξέτασης  ενώ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας πενταμελές δικαστικό συμβούλιο που καταλήγει σε έκδοση παραπεμπτικού η απαλλακτικού βουλεύματος.

Παράλληλα, καταργήθηκαν οι κατήγοροι βουλευτές και αντικαταστάθηκαν από μέλος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται, και επίσης Άλλαξε η σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου με τη συμμετοχή και συμβούλων της επικρατείας».

Μάλιστα, ο Ε. Βενιζέλος προσέθεσε ότι κατά την  αναθεώρηση του 2008 κανείς δε ζήτησε να αλλάξει το άρθρο 86.

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα