Ε. Αχτσιόγλου: Οι νίκες μας απέναντι στην τρόικα έχουν απήχηση στους εργαζόμενους

Ε. Αχτσιόγλου: Οι νίκες μας απέναντι στην τρόικα έχουν απήχηση στους εργαζόμενους

Μια μαγική εικόνα για τον χώρο της εργασίας επιχείρησε να παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ. Η κυρία Αχτσιόγλου επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, μολονότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο τιμόνι της χώρας. «Το 2012 σε μια νύχτα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μείωσαν με νόμο τον κατώτατο μισθό. Έφεραν το μισθό για πλήρη απασχόληση κάτω από τον μέσο μισθό για μερική απασχόληση. Τον πήγαν στα 586 ευρώ. Να μην ξεχνάμε τότε και πως έγιναν τα πράγματα», είπε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκείνος δεν θέλει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση με τον τρόικα τόνισε ότι κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις, αλλά -όπως είπε- οι νίκες που σημειώνονται έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκρισμα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  

Υποστήριξε, δε, ότι σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα επανέρχονται οι δύο βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο και η αρχή της επεκτασιμότητας.

Αλέξανδρος Διαμάντης