Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Τσακαλώτο 

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Τσακαλώτο 

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την δημόσια παρέμβασή του σχετικά με τον χαρακτηρισμό "απατεώνα" στον οποίο είχε προβεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Κατανοώντας ότι το πράγμα στο ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγει για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ενοχλημένος όχι μόνο κατά της Θεοδώρας Τζάκρη που είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό "άπατρι και διεθνιστή" αλλά και και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος συνεχώς εμφανίζεται να απαντά αντ' αυτού στις οποίες επικρίσεις γίνονται κατά του Αλ.Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εισήγησή του στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας» καθώς και ότι «οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» και «να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους».

Ξεκαθάρισε δε πως όποιος «τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις». 

Από την πλευρά του πάντως ο Ευ.Τσακαλώτος ζήτησε να υπάρχει καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων, τονίζοντας ότι η παρέμβασή του σε σχέση με τον χαρακτηρισμό του Αλ.Τσίπρα για τον "απατεώνα" Μητσοτάκη, δεν συνιστούσε αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν προβλέπονται διαγραφές από το καταστατικό του και όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος στο liberal, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προηγηθεί συνέδριο το οποίο ως γνωστόν έχει αναβληθεί επ' αόριστο.

Σε αντικατάσταση αυτού θα δημιουργηθεί ένα άτυπο πειθαρχικό όργανο το οποίο θα εξετάζει εκδηλώσεις εκτός γραμμής του κόμματος και απλώς θα γίνονται παρατηρήσεις.

Η ενόχληση πάντως του Τσίπρα για την παρέμβαση Τσακαλώτου δεν εκφράστηκε τόσο από την δική του τοποθέτηση, αλλά από ανάρτηση της αδελφής του Ζαννέτ Τσίπρα η οποία είναι και μέλος της ΚΕ του κόμματος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η ίδια κάλεσε όποιον δεν συμφωνεί με την γραμμή του κόμματος να παραιτηθεί και από την θέση ευθύνης που κατέχει.