ΔΡΑΣΗ: Το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση

ΔΡΑΣΗ: Το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση

Τα «πυρά» της κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα στρέφει με ανακοίνωσή της η Δράση, με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι το 2013 ο κ. Πολάκης, ως Δήμαρχος Σφακιέων, είχε ομολογήσει ότι τηρούσε διπλά βιβλία στον Δήμο και ότι για την ομολογημένη αυτή παράνομη πράξη όχι μόνο δεν κινήθηκε ούτε η εφορία ούτε η δικαιοσύνη, αλλά αντιθέτως, ο κ. Πολάκης επιβραβεύθηκε συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δράσης αναφέρει:

«Τον Ιούλιο του 2013 ο τότε δήμαρχος Σφακιέων Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία στον Δήμο. Για την ομολογημένη αυτή παράνομη πράξη δεν κινήθηκε ούτε η εφορία ούτε η δικαιοσύνη. Αντιθέτως, ο κ. Πολάκης επιβραβεύθηκε συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο και εξελέγη βουλευτής.

Τον Ιούλιο του 2015 τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Από τη θέση αυτή, παρακολουθεί απαθής την σταδιακή αποσάθρωση του συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν υπάρχουν βασικά φάρμακα για τις θεραπείες, π.χ. των καρκινοπαθών, και προτιμά να πίνει φραπέ στο καφενείο της Βουλής επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», αντί να απαντά στις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου (βλ. σχετική καταγγελία του Ποταμιού, 18/2). Προφανώς γιατί οι ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης «του σκοτίζουν τον έρωτα», όπως μόλις χθες είπε στο βήμα της Βουλής. Σπεύδει όμως να υπερασπιστεί την εξαδέλφη του, η οποία έχει ομολογήσει (8/2015) εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και κλοπή οπιοειδών από το ΠΑΓΝΗ, όταν αυτή φέρεται να εμπλέκεται στον θάνατο ανήλικης ασθενούς, κι ενώ ο σχετικός πειθαρχικός έλεγχος από τις υπηρεσίες των οποίων προΐσταται είχε ανασταλεί χωρίς εξήγηση για ένα εξάμηνο (Πρώτο Θέμα, 12/1/2016).

Ο πολύς κ. Πολάκης αυτή την εβδομάδα εξέφρασε την επιθυμία να είχε «σηκωθεί απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη» δημοσιογράφο από τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» με τον οποίο είχε λεκτική αντιπαράθεση σε κάποια παλαιότερη συνέντευξη Τύπου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη δικαιολόγησε απολύτως τις εκφράσεις αυτές, όπως και ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο πρωθυπουργός, απασχολημένος καθώς είναι να αλλάζει τον χάρτη της Γαλλίας, αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης, ταξιδεύοντας από το Παρίσι στο «ανεξάρτητο» Στρασβούργο, δεν ασχολείται. Είναι προφανές ότι το ύφος, το ήθος και η εν γένει πολιτεία του κ. Πολάκη χαίρουν της πλήρους αποδοχής και στήριξης του πρωθυπουργού και ολόκληρης της κυβέρνησης. Τους χαρακτηρίζουν”.