Δράση: Το μυστικό όνομα του Τσίπρα είναι Πολάκης…

Δράση: Το μυστικό όνομα του Τσίπρα είναι Πολάκης…

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Δράση τα όσα συμβαίνουν τις ημέρες αυτές με αφορμή τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τις οποίες επιτίθεται κατά των δικαστικών λειτουργών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα παραδείγματα πλέον είναι πολλά όπως «η θεσμική εκτροπή Πολάκη,  η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα και οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis, όπου η πολιτική εργαλειοποίηση είναι πλέον πρωτοφανής».

Παράλληλα προσθέτει ότι «είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο συνηθίσει στο γλυκό και βαρύ άρωμα της εξουσίας που παθαίνει ντελίριο στην ιδέα ότι θα την απωλέσει. Η απώλεια στοιχειώδους αυτοελέγχου από την κυβερνητική πλειοψηφία και οι αδίστακτες μεθοδεύσεις απειλούν πλέον ουσιαστικά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και ειδικότερα την θεμελιώδη για κάθε δημοκρατία έννοια της διάκρισης των εξουσιών».

«Οι παροικούντες καιρό γνώριζαν ότι το μυστικό όνομα του Τσίπρα είναι Πολάκης. Όταν αυτό γίνεται παγκοίνως γνωστό, οι κίνδυνοι για τους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία τους πολλαπλασιάζονται και όλοι οφείλουν να πάρουν θέση» καταλήγει η ανακοίνωση της Δράσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα όσα συμβαίνουν τις ημέρες αυτές είναι πρωτοφανή ακόμα και με κριτήριο τις άγριες εποχές που κατά καιρούς χαρακτήρισαν τη νεοελληνική πολιτική ζωή. Τα παραδείγματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Η θεσμική εκτροπή Πολάκη, που ανοικτά εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις και απειλεί και στοχοποιεί πληθώρα δικαστικών λειτουργών, η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα και οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis, όπου η πολιτική εργαλειοποίηση είναι πλέον πρωτοφανής. Φτάσαμε η «διαπραγμάτευση» μεταξύ δικαστικών λειτουργών και «προστατευόμενων μαρτύρων» να διεξάγεται δημόσια, εβδομάδες πριν τα γεγονότα, μέσω σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που υπηρετούν το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο συνηθίσει στο γλυκό και βαρύ άρωμα της εξουσίας που παθαίνει ντελίριο στην ιδέα ότι θα την απωλέσει. Η απώλεια στοιχειώδους αυτοελέγχου από την κυβερνητική πλειοψηφία και οι αδίστακτες μεθοδεύσεις απειλούν πλέον ουσιαστικά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και ειδικότερα την θεμελιώδη για κάθε δημοκρατία έννοια της διάκρισης των εξουσιών. Οι παροικούντες καιρό γνώριζαν ότι το μυστικό όνομα του Τσίπρα είναι Πολάκης. Όταν αυτό γίνεται παγκοίνως γνωστό, οι κίνδυνοι για τους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία τους πολλαπλασιάζονται και όλοι οφείλουν να πάρουν θέση.