Δράση: Αν κάνεις πολιτικές συναλλαγές μοιράζοντας υπουργεία σε στελέχη άλλων κομμάτων είσαι λοιπόν προοδευτικός;

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:01
-A +A
Δράση: Αν κάνεις πολιτικές συναλλαγές μοιράζοντας υπουργεία σε στελέχη άλλων κομμάτων είσαι λοιπόν προοδευτικός;

Κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ασκεί με αφορμή τον ανασχηματισμό η Δράση, σημειώνοντας ότι «πρώην» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που λίγους μήνες πριν καταφέρονταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και μετακινήθηκαν με προφανή πολιτικά ανταλλάγματα. 

Παράλληλα, τονίζει πως οι επιλογές αυτές όχι μόνο δεν προσελκύουν ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έφτασαν να δημιουργούν αντισώματα ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο στον ανένταχτο αριστερό κόσμο, ενώ αναρωτιέται αν κάνοντας πολιτικές συναλλαγές και μοιράζοντας υπουργεία σε στελέχη άλλων κομμάτων είσαι προοδευτικός. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«'Οι επιλογές που έκανε ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό δείχνουν την πρόθεσή του για συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου', δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφέρεται σε 'πρώην' στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που λίγους μήνες πριν καταφέρονταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και μετακινήθηκαν με προφανή πολιτικά ανταλλάγματα. Τελικά κατά ΣΥΡΙΖΑ 'προοδευτικό μέτωπο' φτιάχνεται όταν προσφέρεις (και δέχεσαι) την ανταλλαγή της κομματικής ταυτότητας με ένα υπουργείο και λίγους μήνες άρωμα εξουσίας…

Οι επιλογές αυτές είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν προσελκύουν ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έφτασαν να δημιουργούν αντισώματα ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. δηλώσεις Κυρίτση, Κουρουμπλή κ.λπ.) και πολύ περισσότερο στον ανένταχτο Αριστερό κόσμο. Είναι χαρακτηριστική για όσους γνωρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο η δημόσια αντίδραση του παλιού και άφθαρτου Αριστερού αγωνιστή Παύλου Κλαυδιανού». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 29/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα