«Δολοφονία χαρακτήρα» καταγγέλλει η Κ. Κοσκινά - Για «εξουσιομανία» μιλά το ΥΠΠΟ

«Δολοφονία χαρακτήρα» καταγγέλλει η Κ. Κοσκινά - Για «εξουσιομανία» μιλά το ΥΠΠΟ

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και της απερχόμενης διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνας Κοσκινά, η οποία έκανε λόγο για τακτικές τύπου «δολοφονίας χαρακτήρα» και την ηγεσία του ΥΠΠΟ να μιλά για «ασάφειες, μικροπολιτικούς στόχους και εξουσιομανία»

Συγκεκριμένα, η κ. Κοσκινά με επιστολή της είχε σχολιάσει Δελτίο Τύπου του υπουργείου το οποίο εξεδόθη μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΕΜΣΤ λέγοντας ότι «είναι ειλικρινά αδύνατον να συνδέσω την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ που έδωσε αρνητικό πρόσημο στο αποτέλεσμα της ετήσιας Συνέντευξης Τύπου του ΕΜΣΤ με το πρόσωπο της κυρίας Υπουργού. Πρώτη φορά χθες διαπίστωσα ότι ελέγχονται οι Διευθυντές Οργανισμών όταν παρουσιάζουν στους πολίτες το έργο τους και ευχαριστούν τους δωρητές και τους χορηγούς τους».

Σημείωνε δέ πως: «Διαπίστωσα ακόμη ότι κάποιοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, υιοθετώντας κακές πλευρές της πολιτικής, επικοινωνούν με εποπτευομένους φορείς, όχι θεσμικά αλλά μέσω Δελτίων Τύπου, στα οποία διατυπώνονται δημόσια ερωτήματα που στηρίζονται σε μη αληθή γεγονότα»

Σε απάντηση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού τονίζει ότι «οι παρατηρήσεις του υπουργείου περιορίστηκαν στα δεδομένα των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του και είχε την υποχρέωση να το κάνει, προκειμένου να αποκαταστήσει την ακριβή εικόνα της έως τώρα λειτουργίας του μουσείου». «Δεν θα επιδοθούμε σε προσωπικές αντιδικίες, ο ρόλος μας δεν είναι αυτός, σημειώνει το υπουργείο» ανέφερε  προσθέτοντας ότι «δεν έχει πρόθεση για δημιουργία εντυπώσεων».

Επιτίθεται όμως κατά της κ. Κοσκινά αφού σημειώνει ότι «οι ασάφειες, οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση, η εξουσιομανία και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν και όσοι τα επικαλούνται προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αντίθετα, στο βαθμό που πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών του Δημοσίου δεν τηρούν το πλαίσιο, τους στόχους και τους κανόνες διοίκησης, οφείλουμε να απαντούμε δημόσια, χωρίς αποκρύψεις και να λαμβάνουμε τα αναγκαία θεσμικά μέτρα».