Δίνουν την προσωπική διαφορά και σε όσους μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού

Δίνουν την προσωπική διαφορά και σε όσους μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Οσμή προεκλογικής περιόδου εμπεριέχεται στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία δίδεται η προσωπική διαφορά στους υπαλλήλους που έχουν μεταταχθεί ή μετατάσσονται στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού. Η ρύθμιση μάλιστα, περιλαμβάνει και τους υπαλλήλους που λογίζονται ως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να υπολογίσει το επιπλέον κόστος, διότι όπως αναγράφεται το Υπουργείο δεν παρείχε τα απαραίτητα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατο ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει για τους υπαλλήλους που εργάζονται στο Υπουργείο Οικονομίας, στην ΕΛΣΤΑΤ, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά και στους εργαζόμενους στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το «δωράκι» σε αυτή την περίπτωση είχε φτάσει τα 500 ευρώ το μήνα και αφορούσε περίπου 3000 υπαλλήλους!

Με έτερη ρύθμιση η κυβέρνηση δίνει επιπλέον άδειες στους τρίτεκνους, στους πολύτεκνους αλλά και στους μονογονείς υπαλλήλους σε περίπτωση ασθένειας του τέκνου τους. Ειδικότερα, πλέον αυξάνονται κατά δύο εργάσιμες ημέρες για τους τρίτεκνους, σε επτά σε πέντε ημέρες, σε οκτώ από έξι για τους μονογονείς υπάλληλους και από πέντε σε δέκα ημέρες για τους πολύτεκνους υπαλλήλους.  

Την ίδια ώρα, αναγνωρίζεται για χρονικό διάστημα έξι ετών, πέραν των οριζομένων στις κείμενες διατάξεις, για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων που διορίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 και αφορούν στους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1997.

Φωτογραφία intime news