Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Οι υπουργοί που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή λόγω της πανδημίας, αλλά και των ελληνοτουρκικών αναδεικνύονται στους δημοφιλέστερους, σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας Political.

Οι πέντε πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και τα πρόσωπα που θα επιβληθούν στην αντιπολίτευση αποτυπώνονται σε έρευνα της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, οι 6 πιο δημοφιλείς υπουργοί σύμφωνα με την έρευνα είναι:

- Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 24%
- Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 23,50%
- Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 22,10%
- Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 20,10%
- Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 17,10%

Για την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Όσον αφορά την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30,8% των προτιμήσεων στο ερώτημα «με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία», έναντι 12,2% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το ίδιο ισχύει και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63,2%, έναντι 7,3% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Στο ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται μεγαλύτερος πλουραλισμός όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος, αφού στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Έπονται ο Π. Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος».

Ωστόσο οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως επιθυμούν στην ηγεσία του κινήματος τον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 26,7%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%. 


Ωστόσο οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως επιθυμούν στην ηγεσία του κινήματος τον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 26,7%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%. Στη συνέχεια βρίσκονται ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,5% και η Εύα Καϊλή με 3%, ενώ το 6,3% δηλώνει «Άλλος». Μόνο το 6% δεν απάντησε.

Διαβάστε ακόμα:

- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Iσχυρό προβάδισμα της ΝΔ, εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κυρ. Μητσοτάκη