Δημοσκόπηση Μarc: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. με 7%

Δημοσκόπηση Μarc: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. με 7%

Σταθερό προβάδισμα της τάξεως του 7% δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια που κατέβαλε ο Αλ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές δεν είχε αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 περίπου 7 στους 10 εκφράζονται αρνητικά για τις παροχές της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,6%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8% το ΜΕΡΑ 25 με 2,1%, όπως και η Ελληνική Λύση. Η Άνωση Κεντρώων συγκεντρώνει 1,6%, το Ποτάμι 1,3%, η Λαϊκή Ενότητα 1,1%, η Δημιουργία Ξανά 1% και οι ΑΝΕΛ 1% επίσης.

Η ΝΔ έχει τον «αέρα» νίκης καθώς στην σχετική παράσταση συγκεντρώνει 63,5% έναντι μόλις 16,6% που εκτιμά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν έπεισαν οι παροχές Τσίπρα

Οι προεκλογικές παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισαν τους πολίτες, καθώς όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση της Marc, το ποσοστό όσων δεν τις θεωρούν σημαντικές αυξήθηκε.

Ειδικότερα, το 66% τις θεωρεί όχι και τόσο και καθόλου σημαντικές έναντι 32,6%. Στις 15/5/19 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 60% και 36,9%.



Κυβέρνηση ΝΔ με Μητσοτάκη θα βελτιώσει την οικονομία

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεται περισσότερο από τους δύο για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το 38,7% απάντησε «Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και μόλις το 28,7% «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».