Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο το 74,9% των πολιτών με τη Ρένα Δούρου

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο το 74,9% των πολιτών με τη Ρένα Δούρου

Την πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής, διενήργησε η Opinion Poll, για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά για την νυν περιφερειάρχη Αττικής, η οποία στην πρόθεση ψήφου έρχεται δεύτερη με ποσοστό 19,1%, έναντι 31,3% του υποψηφίου Γιώργου Πατούλη.

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο που έχει να επιδείξει η περιφερειάρχης στην Αττική και δεν «επιβραβεύεται» ούτε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 21,4% των πολιτών, ενώ λίγο/καθόλου ικανοποιημένο εμφανίζεται το 74,9%. Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι και θετικές γνώμες εκφράζει το 50,0% έναντι 47,8% που τη βαθμολογεί αρνητικά. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Ν.Δ. έχει συντριπτικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αλλά και σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενώ η περιφερειάρχης δεν καταφέρνει να συσπειρώσει ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει μπει στην προεκλογική μάχη με αέρα νίκης καθώς το 39,1% των πολιτών τον βλέπει ως πιθανότερο νικητή έναντι 10,7% που πιστεύει ότι θα νικήσει η Ρένα Δούρου και 6,8% που εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο Γιάννης Σγουρός.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 με αναγωγή ο κ. Πατούλης προηγείται με 31,3%, έναντι 19,1% της Ρένας Δούρου κι ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός στην τρίτη θέση με 12,1%, σε μικρή απόσταση από τον Θανάση Παφίλη που λαμβάνει 10,9%. Ο Ηλίας Παναγιώταρος επιλέγεται από το 5,3%, ενώ άλλο υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 9,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 12,1%.

Στο β' γύρο ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει 49,5% έναντι 25,2% της αντιπάλου του. Σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον κ. Σγουρό προηγείται με 42,0% έναντι 27,1%.

Πρώτος στη λίστα της δημοφιλίας ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες εμφανίζεται ο κ. Πατούλης, με θετικές γνώμες 48,7% και αρνητικές 34,5%. Η κ. Δούρου καταγράφει 30,4% θετικές γνώμες για το πρόσωπό της, έναντι 66,2% αρνητικών και ο κ. Σγουρός 35,0% θετικές γνώμες, έναντι 39,7% αρνητικών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αυτό όμως που παρατηρείται και προκαλεί νέα αμηχανία στην Κουμουνδούρου είναι ότι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Πατούλη ανέρχονται στο 38,8% έναντι 43,3% των αρνητικών και για τον κ. Σγουρό στο 36,7% με 43,4% αρνητικών γνωμών.