Διπλάσια η αποδοχή των υπουργών της ΝΔ από του ΣΥΡΙΖΑ

Διπλάσια η αποδοχή των υπουργών της ΝΔ από του ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστά αποδοχής που σε πολλές περιπτώσεις είναι διπλάσια σε σχέση με τους προκατόχους τους τού ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Oι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκης χαρακτηρίζονται ικανότεροι και καταλληλότεροι σε σύγκριση με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στους τομείς της Ασφάλειας και της Άμυνας οι διαφορές είναι άνω του διπλάσιου ενώ και στους τομείς αιχμής οι διαφορές είναι μεγάλες. 

Ενδεικτικά σύμφωνα με την έρευνα:

- Τον Τάκη Θεοδωρικάκο θεωρεί το 50,2% των ερωτηθέντων καταλληλότερο Υπουργό Εσωτερικών, έναντι του 29,1% που θεωρούσε ως καταλληλότερο Υπουργό τον Πάνο Σκουρλέτη.

- Το 52,7% θεωρούν πως ο καταλληλότερος Υπουργός Ανάπτυξης είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης σε σύγκριση με τον Γιάννη Δραγασάκη που απέσπασε το 30.9% των θετικών γνωμών.

- Το 51,9% των πολιτών έχει θετική άποψη για τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε σχέση με μόλις 28,9% που έχουν θετική γνώμη για τον προκάτοχό του Γιώργο Σταθάκη.

- Το 61,5% θεωρεί ως τον καταλληλότερο για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδή, έναντι της Όλγας Γεροβασίλη την οποία θεωρούσαν κατάλληλη μόνο το 19,8%.

- Διπλάσια ποσοστά αποδοχής έχει ο Βασίλης Κικίλιας ως Υπουργός Υγείας, ο οποίος λαμβάνει το 50.4% της αποδοχής, έναντι 23,5% του πρώην Υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

- Ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος λαμβάνει 58.4% θετικών γνωμών έναντι του προκατόχου του Πάνου Καμμένου που απέσπασε το 12.6% των θετικών ψήφων.

- Αντίστοιχα ως Υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αποσπά το 49.8% της αποδοχής των πολιτών, έναντι του 26.5% του προκατόχου του Νίκου Κοτζιά.

- Θετική, σε ποσοστό 48.6% είναι η αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, έναντι του προκατόχου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου με ποσοστό 37,5%.

- Στο Υπουργείο Τουρισμού ως καταλληλότερος προκύπτει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Χάρης Θεοχάρης με ποσοστό 45,5% έναντι της Έλενας Κουντουρά που ως Υπουργός Τουρισμού λάμβανε το 23,6% της αποδοχής.