Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15 μονάδων του Γ. Πατούλη

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15 μονάδων του Γ. Πατούλη

Αυξήθηκε το προβάδισμα κατά μια μονάδα του υποψήφιου της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής Γιώργου Πατούλη από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου, για λογαριασμό της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», διευρύνοντας τη διαφορά στις 15 μονάδες, από 14 που κατέγραφε προηγούμενη έρευνα της ίδιας δημοσκοπικής εταιρείας.  

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Αττικής, εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή, τα ποσοστά είναι: Πατούλης 31,6%, Δούρου 17,8%, Σγουρός 13,6%, Παναγιώταρος 5,8%, Πρωτούλης 5,8%, αποχή - λευκό 7,9% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» 17,5%.

Τα ποσοστά επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: Πατούλης 34%, Δούρου 19%, Σγουρός 15%, Παναγιώταρος 6%, Πρωτούλης 6% και «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» 20%.

Υπεροχή του κ. Πατούλη καταγράφεται και στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής;», καθώς οι πολίτες απαντούν: Πατούλης 32%, Δούρου 12% και Σγουρός 9%.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε μεταξύ του κ. Πατούλη και της κυρίας Δούρου, η διαφορά είναι στις 21 μονάδες, καθώς το 43% επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι ποσοστού 22% που συγκεντρώνει η κυρία Δούρου.

Στην ίδια δημοσκόπηση η νυν περιφερειάρχης βαθμολογείται αρνητικά για το έργο της καθώς το 43% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο, το 23% λίγο, το 4% πολύ, το 16% αρκετά και το 14% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, για το εάν η κ. Δούρου έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα από ό,τι ανέμεναν οι πολίτες, το 66% απαντά λιγότερα και μόλις το 20% όσα περίμεναν. Το 5% πιστεύει ότι έκανε περισσότερα, ενώ το 9% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Όσο για το εάν θα ήθελαν να ξαναδούν την κ. Δούρου στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, το 69% λέει όχι, το 18% ναι, ενώ το 13% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 14 μονάδων του Γ. Πατούλη από την Ρ. Δούρου