Δημοσκόπηση Pulse: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, 6 στους 10 θέλουν εκλογές

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 20:08
-A +A
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, 6 στους 10 θέλουν εκλογές

Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για τον ΣΚΑΪ. Στο 11%, από 10,5 η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ την ίδια στιγμή το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών είτε άμεσα είτε με τις Ευρεκλογές. Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος το 39% εκτιμά ότι ειναι ικανότερος να μειώσει τους φόρους έναντι 23% του Αλ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη νέα έρευνα της Pulse, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 8% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι με 1%, οι ΑΝΕΛ επίσης με 1%, και η Ένωση Κεντρώων με 2%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν μικρότερη γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τόσο η πολιτική της κυβέρνησης όσο και οι υποσχέσεις για προσλήψεις και παροχές δεν βρίσκουν αντίκρυσμα στους πολίτες. Αντιθέτως η τακτική της οδηγεί στο να απομακρύνονται περισσότερο από το κυβερνών κόμμα που εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική πόλωσης και διχασμού.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως οι πολίτες σε ποσοστό 82% θεωρούν μη ικανοποιητικό το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου αποδίδοντας την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ στο 35% έναντι 12% στη Ν.Δ.. Το 21% αποδίδει την ευθύνη και στα δύο κόμματα.

Τέλος ιδιαίτερης σημασίας είναι και το αποτέλεσμα στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος να μειώσει τους φόρους με το 39%  να θεωρεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και το 23% τον Αλ. Τσίπρα. Πάντως το 88% δηλώνει πως οι φόροι πρέπει να μειωθούν. 

 

δημοσκόπηση

Σε άλλο ερώτημα της έρευνας, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 63% ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση (43% απαντά σίγουρα λάθος και 20% μάλλον σε λάθος), ενώ το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το καλύτερο είναι να γίνουν εκλογές έως τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, το 36% θέλει να γίνουν άμεσα εκλογές, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ενώ το 21% τον Μάιο ταυτόχρονα. Αντίστοιχα, μόλις το 32% θέλει να γίνουν οι εκλογές αργότερα, μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο.

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την υπερφορολόγηση, απαντώντας σε ποσοστό 88% ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι, με το 80% μάλιστα να λέει «σίγουρα ΝΑΙ».

δημοσκόπηση

Καταλληλότερος δε, για την μείωση των φόρων, αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 39%, ενώ μόνο το 23% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μπορεί να το κάνει ο Αλεξης Τσίπρας.

δημοσκόπηση

Οι πολίτες συνεχίζουν επίσης να θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις εκλογές, σε ποσοστό 62%, ενώ μόνο το 23% εκτιμά ότι μπορεί να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκόπηση

Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35%, διατηρώντας προβάδισμα 11% από τον Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων.

δημοσκόπηση

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων όσον αφορά το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 82% θεωρεί μη ικανοποιητικό τον πολιτικό διάλογο και το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Μάλιστα με ποσοστό 35% η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ της μεγαλύτερη ευθύνη για το μη ικανοποιητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα